Steps voor kinderen kopen

Zodra de zomer aanbreekt, beginnen we overal steps te zien! Deze lichtgewicht steps worden bestuurd door kinderen van alle leeftijden: van hele kleintjes tot middelbare scholieren. Daarom is het vrij voorspelbaar dat jouw kind vroeg of laat zal gaan vragen om een ​​eigen step. En als je niet weet hoe je een kinderstep moet kiezen en over het algemeen niet zeker weet of het de moeite waard is om deze te kopen, houd er dan rekening mee dat dit vervoermiddel een van de veiligste is voor een kind. Het belangrijkste aspect hier is om te weten hoe je de juiste kiest voor jouw zoon of dochter.

Heeft jouw kind een step nodig?

Een step voor kinderen kopen combineert 3 functies tegelijk: De step dient als vervoermiddel, het betrekt het kind op dezelfde manier als speelgoed en het geeft fysieke training, net als een fiets. Als je een voorstander bent van een actieve levensstijl en van ‘slimme’ manieren om te bewegen, zal een step zeker van pas komen voor jouw kinderen.

Vanaf welke leeftijd kan een step worden gebruikt?

De eerste step voor een kind kan worden gekocht als het kind stevig op de beentjes kan staan ​​en fatsoenlijk kan lopen. Wat in de meeste gevallen gebeurt op de leeftijd van 1,5-2 jaar. Als het kind bang is voor deze ongebruikelijke manier van bewegen, is het beter om de kennismaking met een step uit te stellen voor later. Als alternatief kun je ook een step kiezen met een zitje.

De verschillende soorten steps: hoe kies je de juiste?

De modellen steps variëren in het aantal wielen en in hun doel. Houd bij het kiezen van een step voor jouw zoon of dochter allereerst rekening met hun leeftijd.

3-wiel kinderstep
De driewieler, ook wel de 3-wiel kinderstep genoemd, is het meest populaire type step voor kinderen van 2-5 jaar. Modellen met 2 voorwielen zijn gemakkelijker te balanceren en zijn gericht op kinderen die nog niet erg op hun gemak zijn met de steps.

2-wiel kinderstep
De tweewieler oftewel de 2-wiel kinderstep is bedoeld voor kinderen niet jonger dan 5 jaar. Het is minder stabiel dan de 3-wiel kindersteppen. Bovendien zijn ze normaal gesproken gemaakt van metaal waardoor het gewicht van de step zwaarder is. Het is beter om voor jouw kinderen een 2-wiel kinderstep aan te schaffen wanneer de coördinatie van het kind al ontwikkeld is, wanneer zij voldoende kracht hebben om een ​​relatief zwaardere step vast te houden en wanneer zij al enige ervaring hebben met het rijden op een step met 3 wielen.

Soorten steps voor kinderen

Als het gaat om steps voor kinderen zijn er verschillende modeltypes die passen bij wat ze ermee willen doen.

Comfortabele, lichtgewicht modellen
Deze steps zijn speciaal ontworpen om door de straten van de stad te rijden. Ze balanceren goed op oneffen oppervlakken en zijn gemakkelijk te manipuleren.

De off-road modellen
Deze steps zijn gemaakt om te kunnen bewegen op complexere oppervlakken, inclusief ruwere terreinen. De diameter van het voorwiel is vergelijkbaar met die van de fiets. Het frame van dergelijke steps is duurzaam en de meeste modellen zijn uitgerust met voor- en achterremmen.

De stuntsteppen
De stuntstep is alleen ontworpen voor goede wegen. De wielen hebben geen extra balansmechanismen, maar zijn sterk en geschikt voor het uitvoeren van trucs.

Waar let je op bij steps voor kinderen kopen?

Bij het kiezen van de juiste step voor jouw zoon of dochter let je vooral op de volgende zeer belangrijke punten:

 • De kwaliteit en de constructie van de wielen;
 • Het materiaal waaruit de carrosserie van de step is opgebouwd;
 • Het comfort van het dek;
 • Het gewicht en de maat;
 • Het gemak van het stuur en de aanwezigheid van remmen;
 • De mogelijkheid om de carrosserie van de step op te vouwen.

Deze punten zijn echter niet altijd evenredig met de prijs van de step. In onze online shop is het zeker mogelijk om een ​​zeer voordelig product voor een goede prijs te kopen.

Ga altijd voor de juiste veiligheid voor jouw kinderen.

Kinderen zijn nieuwsgierig, willen dingen ontdekken en zien geen gevaren. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Wij hebben een aantal belangrijke veiligheidspunten op een rij gezet.

 • Koop veiligheidsuitrusting voor jouw kind zoals een helm, kniebeschermers en elleboogstukken, evenals beschermende polshandschoenen.
 • Het kind moet geschikte schoenen dragen. Zorg dat jouw kind gesloten schoenen met dikke zolen draagt tijdens het steppen. Dit zou het risico op mogelijk ongelukken verminderen;
 • Leer jouw kind allereerst om de rem te gebruiken, leg uit dat springen van een step tijdens het rijden in plaats van remmen gevaarlijk is en ongelukken kan veroorzaken;
 • Vermijd het rijden op gladde of natte wegen. Het zal voor het kind moeilijk zijn om op dergelijke oppervlakken met zijn step om te gaan;
 • Als het kind alleen op de step rijdt, leg hem/haar dan uit dat hij/zij alleen over trottoirs en voetgangersgebieden mag rijden en drukke straten moet vermijden;
 • De stuurhandgreep moet te allen tijde met twee handen worden vastgehouden;
 • Controleer regelmatig of alle onderdelen van de step goed vast zitten en of de remmen werken.

Rekening houdend met de zittende levensstijl van moderne kinderen, kan echter worden gezegd dat enige lichaamsbeweging tegenwoordig een must is. De step zal een zeer goede oplossing voor hen worden. En als je jouw kind gezelschap houdt terwijl jouw kind op de step rijdt, heb je misschien een nieuwe familiehobby!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *