Fiets of step: welke zijn veiliger voor kinderen?

Als ouder of voogd wil je dat jouw kinderen plezier hebben en wat frisse lucht krijgen, maar je wil ook dat ze veilig blijven en kunnen voorkomen dat ze gewond raken door te vallen of in botsing te komen met het verkeer. Elke ouder die voor zijn kind een vervoermiddel over het trottoir of de straat koopt, staat voor de keuze: een fiets kopen of een step kopen? Elk heeft zijn voor- en nadelen, waarvan er een uiteindelijk het veiligst is. Lees verder om de kwaliteiten van elke keuze af te wegen en de beste beslissing voor uw kind te nemen.

De voordelen van fietsen

Loopfietsen zijn veilig voor kinderen als ze hebben geleerd hoe ze goed moeten fietsen en hun snelheid moeten beheersen om niet te snel te gaan en hun evenwicht te verliezen.

Fietsen is ook veiliger als een kind een helm draagt ​​en als het handsignalen gebruikt om de bestuurder te laten weten welke kant hij op gaat. Het kan voor een kind echter moeilijk zijn om de nodige vaardigheden te ontwikkelen en op peil te houden om veilig te fietsen, en het is gevaarlijk voor een kind om de straat over te steken op een fiets als automobilisten zich mogelijk niet houden aan de verkeersregels of het kind niet zien rijden.

De voordelen van steps

steps zijn een andere manier waarop een kind zich kan verplaatsen. Doordat het kind rechtop blijft in plaats van op een fietsstoeltje te zitten, hebben ze meer controle over het starten, stoppen en van snelheid veranderen op een step, wat meer veiligheid in de buurt van bewegende voertuigen betekent. Omdat stepwielen kleiner zijn dan fietswielen, is veilig rijden op de step beperkt tot gladde, vlakke oppervlakken zoals trottoirs en goed geasfalteerde wegen. Er zijn af en toe scheuren in het trottoir of de weg, waardoor het gevaarlijk is voor steppen om de oversteek te maken zonder dat het kind omvalt en letsel veroorzaakt.

Zolang het kind een helm draagt ​​die net zo goed past als schouder- en kniebeschermers tijdens het rijden op een step, kan een stevige step die is gekozen voor de leeftijd en de maat van je kind een redelijk veilige keuze zijn.

Welke is veiliger?

Uiteindelijk zijn steppen voor kinderen een veiligere vervoerskeuze in vergelijking met fietsen. Steppen worden meer op het trottoir gebruikt dan op straat, dus het is voor jouw kind gemakkelijk om zich veilig op een step door de buurt te verplaatsen, zolang ze opletten voor auto’s en voetgangers. Staand rijden in plaats van zittend maakt het gemakkelijker om te stoppen en ongelukken te voorkomen op een step, wat resulteert in minder blessures.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *